reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rabbit R1 v recenzích propadá jako jeden z nejhorších gadgetů na trhu

6.5.2024, Milan Šurkala, aktualita
Rabbit R1 v recenzích propadá jako jeden z nejhorších gadgetů na trhu
Před 4 měsíci bylo představeno jasně oranžové mobilní zařízení Rabbit R1. Tento gadget měl pomocí AI ovládat různé mobilní aplikace, aniž by je bylo nutné spouštět zvlášť. První recenze jsou ale hodně negativní.
Když se před 4 měsíci představilo mobilní zařízení Rabbit R1, zaznamenalo sice nemalý počet předobjednávek, současně jsme ale nastolili otázku, zda takové zařízení může mít dlouhodobý úspěch. Neřeší žádný významný praktický problém, je to další zařízení do kapsy (což je problém, ostatně být "druhým" zařízením pomohlo k smrti kompaktům), má menší obrazovku než smartphone, nízký výkon a je málo univerzální. A nyní vychází ven první recenze, které toto potvrzují, a možná je to ještě horší, než se čekalo. Nepříliš dobrý koncept je totiž navíc ještě hodně špatně proveden.
 
 
Recenze např. zmiňují velmi nepraktické ovládání, ovladačů je tu málo a některá nastavení jsou zbytečně komplikovaná a nevyužívají ani to málo ovládacích prvků, které tu je (např. dotykový displej je až trestuhodně nevyužit). Samotný asistent nefunguje nijak dobře, často odpovídá špatně, je velmi pomalý, potíží je také to, že seznam podporovaných aplikací, které umí ovládat, je prozatím opravdu velmi krátký. Takže je takřka nepoužitelný.
 
Často padá a vykazuje chyby, naprosto hrozná je dle recenzentů výdrž na akumulátor. První testy také ukázaly, že jde v podstatě o zařízení postavené na Androidu a Rabbit R1 je jen speciální aplikací, která ovládá ty další. Často se připodobňuje k Humane AI Pin, ten se ale považuje za ještě horší (především je mnohem dražší na pořízení a ještě chce předplatné, což naštěstí není případ R1). A co si o Rabbit R1 myslíte vy?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama